Ja tenim aquí la Festa Major

Dimecres, 30 d’octubre de 2019

L'estiuet de Sant Martí arriba i ens acompanya. Actes progamats del 6 al 12 de novembre.

La Festa Major és un dels moments més intensos i esperats de l’any, que convida a gaudir del nostre petit i bonic poble, quan la tardor tot just ha començat, convidant-nos a celebrar en harmonia, la història, la identitat i les arrels que compartim.

Haig de donar les gràcies a totes les associacions, entitats, voluntaris i col·laboradors que han treballat per fer realitat aquesta festa gran de Mura, des del seu compromís i entusiasme, ja que sense aquesta voluntària col·laboració, no seria possible que tots i totes puguem viure i divertir-nos de cadascun dels actes programats.  Perquè aquesta és una Festa que pertany a tothom i representa un gran espai de trobada lliure, plural i festiva pels muratans i muratanes, que ens fa retrobar amb les nostres tradicions,  ens fa conviure i compartir.

El meu anhel és que tots i totes gaudim amb esperit festiu i amb civisme, aquesta festa Major , ja que és el millor moment per demostrar que en podem gaudir conjuntament i per fer poble.

Com sempre hem preparat un programa de Festa Major pensat per tots i totes, en el que s’ha posat el màxim d’esforç i d’ il·lusió.

La nostra recompensa serà veure’ns i veure-us a tots al carrer, rient, jugant, ballant i menjant, en una paraula fent Festa Major, perquè en sou vosaltres els que feu la festa i en sou vosaltres els responsables de convertir-la en un referent de poble, ja que sou els que la feu créixer, la conserveu i l’emmotlleu a les noves circumstàncies, temps i realitats, des dels que participen en les activitats fins els que la gaudeixen com espectadors, perquè sense uns ni els altres, la nostra Festa Major no tindria sentit.

Tot i que en aquests dies de festa no podem deixar de banda ni oblidar que certament ens trobem immersos en uns dies políticament incerts i socialment molt intensos, dies de compartir neguits i inquietuds que ens obliguen a cercar respostes i arguments a tot el que estem vivint com a país. Certament no es pot destruir la voluntat d’un poble que vol decidir al seu futur, som un país amb una part molt important de ciutadans i ciutadanes indignats, mobilitzats i farts!. Crec que és temps de serenor i de temperament.

No vull acabar aquestes paraules sense tenir un record per totes les persones presses i exiliades que aquest any no podran gaudir de les Festes de les seves respectives poblacions, per una sentencia dura i repressiva que ha marcat decididament les seves i les nostres vides, desitjant que ben aviat en siguin lliures.

Anem, doncs, tots al mateix compàs, al so del vermut, la música, les sardanes, els gegants, les xarangues, el correbars, els balls de nit, el correfoc, que Mura està de festa.

Bona Festa Major a tothom!

Montserrat Playà i Camps

Alcaldessa de Mura

Darrera actualització: 14.02.2020 | 07:37