Mura rep la distinció de Pobles amb Encant

Dimarts, 19 de febrer de 2019

Divendres 15 de febrer, es van entregar dotze distintius de Poble amb Encant per a Baget, Calella de Palafrugell, Castellar de n’Hug, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll.

La ciutat de Manresa ha estat l’encarregada d’acollir aquest acte de lliurement dels diplomes que reconeixen 15 municipis com a Pobles amb Encant o Ciutats i Viles amb Caràcter, marques turístiques especialitzades en turisme cultural que es promouen des de l’Agència Catalana de Turisme.

La marca Pobles amb Encant permet oferir al turista una proposta per tal que es pugui endinsar en el territori català i conèixer la seva diversitat i riquesa cultural i paisatgística, més enllà dels principals pols d’atracció turística. Al seu torn, Ciutats i Viles amb Caràcter és una de les apostes del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, envers la promoció del turisme urbà. 

La marca Pobles amb Encant, entès aquest com un atractiu o bellesa especial que captiva i enamora el visitant, està adreçada a pobles de menys de 2.500 habitants amb una conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics que contribueixen a aquesta bellesa. Valorat per un comitè d’experts format per reconeguts professionals de diferents àmbits que validen els requisits per obtenir aquesta certificació.

En total s’han entregat 15 distintius: dotze Pobles amb Encant per a Baget, Calella de Palafrugell, Castellar de n’Hug, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll; i tres Ciutats i Viles amb Caràcter per Manresa, Montblanc i Solsona. Tots ells es sumen a les ciutats i viles que ja formaven part de la marca Ciutats i Viles amb Caràcter i es poden consultar el catàleg de Ciutats, Viles i Pobles.

L’entrega d’aquests distintius ha estat presidida per la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, qui ha afirmat: “Reconeixem el sector turístic com actiu de país i nosaltres com a Govern en defensem l’activitat. El creixement de turistes incontrolat l’hem de derivar i cuidar-ne la sostenibilitat. Tenim un pla estratègic amb mesures que ens diu com l’hem de gestionar. El volem desestacionalitzar, desconcentrar, diversificar-ne el producte i augmentar-ne la despesa” i ha afegit que “Catalunya té els actius, som una destinació de referència de turisme responsable, sostenible i de gran qualitat.”

També es va presentar el Catàleg Ciutats, Viles i Pobles, així com taa la home del web Catalunya.com  i a l’apartat específic de publicacions al web de l'Agència Catalana de Turisme està editat en 8 idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany, rus, holandès i italià.

Darrera actualització: 14.02.2020 | 08:37