Turisme sostenible i vivencial a la Xarxa de Parcs Naturals

Dijous, 17 de juny de 2021

Xarxa de Parcs Naturals | Garraf | Sant Llorenç del Munt i l'Obac

S’estrena amb propostes a Mura, Talamanca i Olivella un nou projecte pilot de turisme sostenible i vivencial a la Xarxa de Parcs Naturals

La Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona i Turismo Vivencial, operador turístic de viatges i consultora especialitzada en la dinamització turística de destinacions, presenten un nou projecte pilot d'experiències vivencials als parcs: Vivències als parcs. Experiències turístiques amb amfitrions locals. La proposta s’inicia a Mura i Talamanca, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i a Olivella, al Parc del Garraf. S’emmarca en el projecte de la Carta Europea de Turisme Sostenible, una eina de treball per ordenar el turisme en els espais naturals a partir del treball conjunt entre els sector públic (administracions dels parcs i turístiques) i el sector privat del territori.

El projecte té com a objectiu la implementació d’una oferta turística sostenible als espais naturals de la província de Barcelona, amb la creació i promoció d’experiències turístiques vivencials. Els visitants dels parcs naturals trobaran una oferta estructurada i unes activitats per conèixer la vida i les activitats locals a través d'amfitrions locals. Mura i Talamanca, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i Olivella, al Parc del Garraf, han estat els municipis escollits on durant la tardor s’ha treballat en la identificació de les activitats i recursos turístics que reforcen la identitat local i les empreses i entitats que realitzen les activitats, empreses respectuoses amb l’entorn i que promouen la conservació de l’espai protegit.

Així, s’han dissenyat activitats per a grups reduïts, idònies per promoure un turisme no massificat als parcs naturals, respectuós amb el medi ambient i alineat amb els pilars de la sostenibilitat turística. En aquest primer projecte, Turismo Vivencial comercialitzarà un total de divuit programes turístics; cinc escapades amb pernoctació i tretze activitats vivencials. En el disseny de tots els programes s’han implicat un total de quaranta cinc empreses i entitats que han participat en les formacions i tallers de cocreació de les experiències. Unes jornades participatives que han permès la implicació i consolidació del projecte al territori.

Darrera actualització: 5.11.2021 | 07:44