Ruta Balmes, masies i molins

  • Longitud: 4,97 km
  • Temps: aprox. 1 h 40 min
  • Dificultat: Moderada
  • Tipus: Senderisme

wikiloc.com
MURA - BALMES, MASIES I MOLINS

Comencem des del Centre d'Interpretació de Mura, baixem pel carrer de la Coma cap a la riera de les Nespres, la travessem i hi trobem la fita d'inici d'itinerari, amb les etiquetes de color marró. Seguim el corriol paral·lel al curs d'aigua, que a poc a poc s'enfila i se separa de la riera. Continuem per aquest sender principal fins a aparèixer, a mà dreta, un camí empedrat: és l'antic camí de Mura a Montserrat.

En poc més d'un quart d'hora arribem a un petit puig on destaca una creu de ferro: La Creu de la Vila.

La voregem i reprenem el camí, que ressegueix la capçalera de diversos barrancs i torrents fins arribar al puig de la Balma. En arribar al fons de la vall, on trobem una bassa envoltada d'oms i pollancres, el camí gira cua. Als pocs metres, una fita ens indica que hem d'enfilar-nos per un camp, al costat d'un cobert, per guanyar de nou un camí que ens deixa a tocar del puig de la Balma.

Desfem el recorregut fins al cobert i davallem pel mateix camp, que ens durà al camí d'origen. El seguim una estona fins que, a mà dreta, apareix un viarany que arriba fins al casalot de la Vila i l'envolta per darrere.

Seguint les fites, el corriol continua endavant, davalla fent ziga-zagues i travessa alguna codina, fins a arribar al llit del torrent dels Codolosos. Seguim la llera a favor del corrent. Poc abans que conflueixi amb la riera de les Nespres, veiem cal Miqueló. El sobrepassem i continuem amunt pel camí que voreja i de seguida travessa la riera de les Nespres. A l'altra riba de la riera, ens trobem a l'antiga edificació del Molí del Mig, ja restaurada i apta per fer-ne una visita.

Passat el Molí, enfilem per una pista cimentada i abans d'arribar a la carretera trobarem unes escales a mà dreta que ens portarà directe al nucli urbà, on tornarem a pujar pel carrer de la coma fins al punt d'inici.

Darrera actualització: 9.12.2020 | 12:09