Ruta Més de mil fonts

  • Longitud: 2,77 km
  • Temps: aprox. 1 h 30 min
  • Dificultat: Moderada
  • Tipus: Senderisme

wikiloc.com
MURA - MES DE MIL FONTS

Mapa de la ruta Més de mil fonts

Recorregut que ens portarà a conèixer algunes de les moltes fonts naturals que ragen a les rodalies de Mura, i també les restes d'un antic molí fariner i d'un forn de calç. És un itinerari immers en un paisatge molt fresc i frondós.

L'itinerari comença al Centre d'Informació de Mura. Baixem pel carrer de La Coma fins a les antigues escoles, travessem la riera de Nespres i seguim les etiquetes de color verd. Prendrem el viarany paral·lel al curs d'aigua. El primer desviament a la dreta segueix la vall de la riera de Nespres, travessant una zona de feixes abandonades. A mà dreta veiem el raval de Mura, i unes escales ens pugen a la font de la Mascarosa. Travessem tota l'esplanada de la font i descendim per unes altres escales situades just a l'altra banda de les que ens hi ha dut. Girem cent vuitanta graus i seguim un corriol molt estret, a tocar de la riera on sota d'una noguera, hi ha la font del mateix nom i al costat hi trobarem un antic molí fariner.

A l'altra banda de la riera hi ha l'Àrea d'Esplai de la riera de les Nespres. Voregem el molí per l'esquerra, resseguint l'antiga bassa, i desfem el camí que hem fet per tal de retornar al camí principal. Continuem per aquest corriol principal fins que, pocs metres després, ens apareix un trencall a la dreta que ens durà a la font de la Coma.

Tornem enrere i continuem endavant pel camí principal. Enfilem vall amunt i trobem un trencall a mà esquerra que seguirem i, tot seguit, en prendrem un altre a la dreta. En aquest tram podem veure les ruïnes d'un vell forn de calç i després la font de la Blanquera, que és un petit salt d'aigua. Continuem i després de baixar diverses feixes, s'arriba al trencant que ens durà a la font del Foradot. Descendint el camí trobarem la font del Formatget.

Acabarem el recorregut a la plaça principal del poble al costat de l'Església de Sant Martí.

Darrera actualització: 9.12.2021 | 08:52